dansa ompa?


hello. Vet inte vad jag ska skriva. Hjärnan medarbetar inte med mig riktigt, är nog lite trött. Då undrar ni vad jag gjorde igår/natt. Spelade spel. Sverigespelet för att vara specifik. Teo & Hampe slutade som stolta vinnare... jag säger bara - rematch. Dagen började inte helt optimalt. Sen kom jag 30 min sent till jobbet, ibland skånetrafiken är ni ingenting att ha. Men bara ibland. Bussen var 10min sen, och när den väl dyker upp släpper den inte på någon. Men känner mig piggare efter lite mat. Chicken teriyaki med ris och sallad. mahmamamamammaaah.

tune of the day


Niounderbaramånadermeddaniel


Bright Eyes - Arc of time

 

 


Bon appetit



Grillad ciabatta med mozarella och salami. Sallad med teriyaki och feta. Min matfantasi är inte den bästa, men detta var fantastiskt gott. I'm gonna eat  t h a t  again. Om ni har några tips på enkla goda rätter så skriv en kommentar, vet att det är flera som läser min blogg. Så skriv! Pappa, du får också skriva, men dina rätter är aldrig enkla. Jag har blivit våldgästad idag också, eller finare kallat "spontanbesökt". Mi lajk.


S h o u t



You know you make me wanna shout!



eight days a week



I ain't got nothin' but love babe, Eight days a week.

 

 


Hubba hubba zoot-zoot


En onsdag i oktober. Jag trivs i tillvaron, att vara ledig är helt belissimo. Den där Ian Wachtmeister, han talar i gåtor han. Ganska roligt att ha Amelie bredvid - "han är rätt skoj". Hon skrattar åt sin släkting typ hela tiden. Inte med - åt. Har faktiskt inte så mkt att skriva... Jag fick inflyttning slash födelsedagspresent av Nina. Notera födelsedagspresent. Sisådär 10 månader försent, men det är verkligen bättre sent än aldrig. I love chocolate.


Walk the line



Because you're mine. Tittat champions league hos Vicke och Hampe. Teo was there, med hans nya glasögon - klassigt! Hade nu tänkt återgå till att titta på roast på Berns och pussa sönder min b-friend. Sovmorgon- Jadå. Godnatt

With a transistor radio



Ska ta tag i det här nu va... snart...lite senare...


Afternoon Update



Nej jag är inte alls patetisk. Jag bara gilar att posa med en latte på min balkong, låt mig göra det. Photobooth är svårt att hata. Istället för att få en bild vad jag gjorde för 2 två timmar sedan kan jag ge en som visar mig right now. Vi kan leka en lek. Vad ser jag j u s t  n u.. 
x En tjej som är alldeles röd i ansiktet efter att ha cyklat upp för hela långvinkeln (cred till henne!).
x En färja i ett solblekt hav
x En kille i en otroligt ful "basebolljacka"
x En tant långt borta med magväska och ingen jacka (hallå, det är 5 grader ute?)
x En äldre man med orangea jeans och grön ziptröja (tummen upp!)

Hur ointressant inlägg på en skala?

Välkommen hit



Sverige, Sverige älskade vän. En tiger som skäms. Jag vet hur det känns. När allvaret har blivit ett skämt. När tystnaden skräms. Vad är det som hänt. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Duka din veranda till fest. För en långväga gäst. I landet lagom är bäst. Vi skålar för en midsommar till. Färsk potatis och sill. Som om tiden stått still. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Regnet slår mot rutorna nu. Men natten är ljus i ett land utan ljud. Och glasen glittrar tyst på vårt bord. Lika tomma som ord. Visst är kärleken stor. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är.







In My Place #1







Coldplay - In my place




Knock you down, get right up.



Aj löv my job. Och jag älskar att jag är ledig från det i 4 dagar. Trodde jag. Bla bla bla. Väla är ett ganska roligt plejs ibland. Igår kom en man utklädd till.. ja vi vet inte vad, men något liknande ett päron. Då utbrister min kollega - KOLLA, EN BANAN! Kan säga er denna man var inte en banan, det är något som är säkert. Men man måste älska Jonnas kommentarer. Kan även berätta att vi har stenkoll på Tre-butiken, så watch out.



Calling


Lund i juni

Hey, vad upp? Jag vet inte var jag lagt min mobil....hmm.... Aja. Tungt huvud. Ömma fötter. Full mage. Mina planer ändrades ganska avsevärt idag, skulle till andra sidan skåne slutade hemma i lägenheten med två föräldrar och tre pizzor. Jag kan härmed döma "bästa pizzan i stan"... Den var god. Det var ingen oh-my-god-prag-god, men den var god. Absolut.


the drummer begins to drum



Det är 0° ute och kylan biter i kinderna. Ändå var det väldigt skönt med en promenad. Vi smakade på sofiakällan, min första reaktion blev "blää fan vad salt". Men sen kom järnsmaken och vi kom fram till att det inte var så äckligt ändå. Antagligen inte speciellt nyttigt i stora mängder heller. Kommer ihåg när jag var i Marienbad, er kurort i tjeckien, de hade också en källa med metallrikt vatten som skulle hela en. Den var kanske lite pampigare än sofiakällan i hälsobacken.
Sen blev det två koppar kaffe ute på balkongen, jag vet, balkongen när det är så kallt!?. Men har man en balkong tycker jag den ska användas, och för att citera Balthazar själv - "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"...klyschigt men sant. Alla mår bra i en fjällrävenjacka är vår filosofi.



chicken teriyaki



Se, jag glömmer inte grönsakerna, mamma. Det blev faktiskt riktigt gott, men orkar inte äta upp allt.. Jag har skills när det gäller att zappa på tv:n. Bytte till ettan, då slutade ett inslag om lets dance och ett om hoola bandoola började. (För er som inte vet - Ett gammalt proggband från malmö som jag lyssnat på väldigt längre). Ganska intressant intervju med en författare till en bok om just hoola bandoola band. Han berättar hur Göteborg på 70 talet var rockens stad medan malmö var mer visor och texter. Nu vet ni det!

kanske, kanske inte




Min nya favoritsysselsättning? Promenader genom helsingborg i höstsolen. Tog inte med mig kameran så bjuder på två mobilbilder istället. Satte mig vid havet och tog sedan en omväg hem när daniel lämnat för att ta tåget. Det finns många fina utsiktsplatser i denna stan, magnifikt.  Nu ska jag göra något jag inte gör allt för ofta - laga mat!


H E L L O


Bild från i somras, husensjö.


Jag fick ledigt idag! Så nu sitter jag här med en latte och lyssnar på musik. Dalle och jag ska dra oss ner på stan senare, tror jag. Jag misstänker att Lasse i vår butik i stan lyssnar på min spotifylista fylld med vreeswijk och coldplay... Eller jag är snarare bombsäker, är bara där jag kan vara inloggad... hmm... ses!

Norah Jones släpper nytt album.



Ligger i soffan och surfar runder med the office i bakgrunden. Daniels nya favoritserie I guess. Han ligger och fnissar mest hela tiden. Okej jag underdrev(borde finnas ett ord som heter så). Han skrattar högt.

Den 17 november släpper Norah Jones äntligen ett nytt album, galet efterlängtat! Ni som inte lyssnar på henne redan borde fatta ett beslut här och nu. Det ända rätta- Lyssna på dessa 5 låtar. Tycker du inte om det, fine. Its up to you...





I'm your biggest fan I follow you until you love me.



Back on långvinkeln. Tillbaka i mitt andra hem helt enkelt. En sak som är nice är att jag slipper ställa mig och laga mat då min bästa pappa gjorde tidigt mat anpassad helt och hållet efter mig. Utan att jag bett om det! Vi ringde Jesper via skype hela eftermiddagen, men han pratade med någon annan så vi kom inte fram. 3min innan vi ska åka hör man det lite annorlunda ringljudet på datorn, DÅ passar det att ringa. Lite otur. Jag vet att du vill prata med mig,  mamma är sjukt bortskämd med detta. När jag var i thailand fick hon höra min röst max 2 ggr... Nu skulle hon till och med fixa skype när hon är i sthlm. Jesus, hon pratar oftare med jesper än med mig. Han är i Indien, jag är 3 mil bort. (Alltså, det är dock inget fel med det).
Jag har knarkat canalplus' SF kanal idag, bara så ni vet, och jag gillade det.

Note to my self: Lämna inte en hög med disk i vasken när du lämnar för att vara borta något dygn, du kommer få en otrevlig överraskning så fort du öppnar dörren.


Godnatt



hey punks.
Nu går jag och lägger mig, lev väl.

tionde i tionde



Jag och Nils 1992 (?), Nils 2009


Sitter och tittar på fotbollen med datorn i knäet. Det är skönt att vara hemma i skogen, kom hit för ungefär 40min sedan. Jag och charlotte har haft så otroligt tråkigt på jobbet idag, ändå gick dagen förbi hyffsat snabbt. Jag är ledig imorgon också fick jag veta, det ska bli riktigt nice.

Idag är det visst en som fyller år, som befinner sig väldigt långt borta, Nissepisse. 20 år för att vara exakt. Hoppas du firar satan nere i Indien. För att rätta mig själv är det faktiskt två som fyller år, min kära morbror också men hade ingen vacker bild på honom. Jag tror mattias inte heller befinner sig på hemmaplan, minns inte riktigt hur det var med det.
Grattis till er båda!


häng inte dagens tv tablå i julgranen, pls.


Norra hamnen nionde oktober tvåtusennio


Bilderna under är från dagens impulsiva promenad. Lyckades få tre visa män som sällskap, kan det bli bättre? Vi vandrade i över 5 timmar. Jag lovar, nästan. Okej, jag lovar att jag överdrev, tror 1,5 timme stämmer bättre. Nu ikväll har jag suttit och pysslat med diverse saker. Sedan fick jag besök av en trött pojkvän, blev en powernap för honom innan han skulle vidare. Och vi kan konstatera att jag är sämst på överraskningar. Härom dagen på jobbet, kom det in en man som gav ut flyers för tivoli. Så såg jag att en av daniels favoritstandupkomiker skulle komma hit i oktober, så tänkte jag att det hade gjort honom jätteglad att få se honom. Men så visade det sig att han redan sett honom nyligen, vilket jag självklart råkat glömma bort. Sedan något som nästan är ironiskt är att jag lyckats glömma bort att han nämnt att han tänkte ge mig förgätmigejblommor.



It's a one-way ticket to a mad man's situation




Balkonghäng



Just nu i detta ögonblick sitter jag i min tjocka varma kofta ute på balkongen med en varm latte. Bild tagen med photo booth. Vädret har varit helt oslagbart idag, vindstilla (i helsingborg!!) och soligt. Det är klar sikt över till helsingör. Behöver jag säga att jag älskart? Jag borde fota utsikten, men batterierna i kameran är slut efter en promenad med vicke, hampe och dalle i pålsjö skog.

Jag har köpt tavlor till väggarna nu också, och en kruka till mitt minikastanjeträd. Så snart är allt fixat, och då kommer givetvis bilder. (Vet att en viss lovisa väntar på dessa). Men kan iaf säga att jag än så länge stortrivs som helsingborgsbo. Ändå tänkte jag åka hem till pappa imorgon? jaja.
Kvällen är i stort sätt också oplanerad så får se vad jag kommer hitta på, men det lutar åt att vara hemma och fixa med lite bilder och bara ta det lugnt. Det låter lika fint som norah jones i mina öron hihi.  Nu ska ringa ett annat riktnr än 042, see yaa...


en fredag i oktober



Godmorgon
. Eller ja, jag har varit uppe ett bra tag. Jag glömde skriva igår något väldigt trevligt, jag är ledig hela dagen idag! Och jag har ingenting inplanerat, det är så skönt. Jag ska bara vara. Och fixa det sista i lägenheten. Och fota! Funderade på att dra hem till skogen, men känns omständigt och ska jobba hela helgen sen också. Jag färgade håret, skulle fixa utväxten, hur kan håret bli mörkare när man bleker det/ färgar det blont?



jobb, jobb och åter.. jobb


Daniel i fredags

Var tog bloggandet vägen.?. Det blir så när man jobbar 10 timmar per dag. Kan säga att enligt schemat skulle jag jobba 21 timmar, på någon vänster kommer det istället hamna på 41. Jag trodde på att oktober skulle bli en lugn månad... det kan jag nog feteglömma. Jobbar v a r j e  dag nästa vecka, fest.
Det är då man uppskattar att man har en väldigt söt pojkvän. Igår kom jag hem så hade han städat och diskat allt. Puss på honom. Han hade till o med satt min dator centrerat på bordet sådär onödigt perfekt och vikt filten så fint det kan bli. (Har inte ens vågar röra den än!). Haha igårkväll när jag och charlotte jobbade var jag lite trött. Så skulle jag fota en man till körkortsfoto. Så sätter han sig ner och jag när jag lyfter blicken märker jag efter ett tag hur jag står och fnissar och förstår att det måste jag omedelbart sluta med. Men jag trodde faktiskt den här mannen skojade med mig. Jag har aldrig sett någon spärra upp sina ögon så mycket! Jag besparar er resten av den lilla historian för nu ska jag gå och lägga mig. Ciao ciao


LokalTV ftw







Det har varit en lång dag idag. Nu sitter jag och Dalleballe och tittar på "Helsingborgs folkdansgille". Dagen spenderades till en början i Lund. Åt lunch på Mondo <3 med frida, maria och amelie. Sjukt härligt och trevligt. Just det min nya beskrivning på bloggen, om johanna: "jag är tillsammans med daniel kraft och han är grym på att kicka boll". Ta det med en nypa salt (eller peppar för den delen), det är internt. Amelie och jag drog vidare norrut, till ikea. Det blev väla också, som om jag inte får nog av det stället annars. Men det var halvt nödvändigt iaf. Balthazar fick nys om att jag flyttat och bestämde att jag skulle bjuda honom på kaffe. Han själv hade med sig kakor som inflyttningspresent, trevligt! Sedan gjorde jag ett ärende nere i stan, på citys butik, jag kan inte få nog av mitt jobb?.Från böga konstaterade vi att Helsingborg är en fin stad. Gick en omväg hem och kan säga att jag älskar atmosfären.


God morgon



Idag är det den femte oktober. Welcome till min nya blogg. Här ska bloggas satan every dag. Jag ska sluta blanda två språk dock. I detta inlägget. Idag är jag ledig, hur fint är inte det... Men dagen är ändå fullspeckad. Vad jag ska ha för mig får ni se senare.


RSS 2.0


































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Barn av vår tid               Johanna               Helsingborg             Dagens låt